flan

Flan

Vyzkoušejte jednoduchý recept na klasický mexický flan, který Vám bude určitě chutnat 😋 Flan cake/flan dessert nebo také creme caramel zvládne i naprostý začátečník!

klíčová slova: flan, creme caramel, flan recept, flan cake, flan caramel, flan dessert, mexican flan

Flan

Kategorie: DezertyTyp: Krémové dezertyObtížnost: Začátečník
Porce

4

kousky
Kalorická hodnota (100g)

223

kcal
Příprava

20

minut
Doba pečení

30

minut

Vyzkoušejte jednoduchý recept na klasický mexický flan, který Vám bude určitě chutnat 😋 Flan cake nebo také creme caramel zvládne i naprostý začátečník!

Ingredience

  • 70 g cukru krupice

  • 2 celá vejce

  • 2 žloutky

  • 60 g cukru moučky

  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 1 lžička mleté skořice

  • 100 ml mléka

  • celá skořice na ozdobu (nemusí být)

  • Oříšky na ozdobu (nemusí být)

Postup

  • Na teflonové pánvi zahříváme cukr krupice a necháme ho zkaramelizovat. Nalijeme ho do formy na biskupský chlebíček.
  • Do misky dáme celá vejce, k nim další dva žloutky, moučkový cukr, smetanu, skořici a mléko. Dobře promícháme a směs nalijeme na ztuhlý karamel ve formě na biskupský chlebíček
  • Formu vložíme do vyššího pekáče a pečeme ve vodní lázni v troubě rozehřáté na 160 °C cca 30 minut. Po upečení vyjmeme formu z vodní lázně a necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme na několik hodin (nejlépe celou noc) odpočinout do lednice.
  • Před podáváním namočíme celou formu na pár vteřin do horké vody (stačí horká z kohoutku) a překlopíme na tácek (Pozor, při tomto kroku se může stát, že karamel zalije celou kuchyň 😁) a můžeme podávat
  • Dobrou chuť 😋

Tip

  • Místo ve formě můžeme dezert upéct ve čtyřech žáruvzdorných miskách

Hodnocení

Klikněte na hvězdičky pro hodnocení

Průměrné 0 / 5. Počet hodnocení 0

Zatím nikdo neohodnotil! Buďte první, kdo recept ohodnotí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *